بنام خدا
به گزارش شبکه اطلاع رسانی دانابه نقل از صبح توس ، پروفسور حسین خیراندیش در اولین سمپوزیوم طب سنتی تربت حیدریه در گفتگو با پایگاه خبری تابان تربت، اظهار داشت : فعالیت پزشکی در زمینه طب سنتی از سال ۶۴ آغاز شده و موسسه طب سنتی ایران در سال ۶۹ به ثبت رسیده است.
پروفسورخیراندیش افزود : متخصصانی در این زمینه فارغ التحصیل شده اند و اولین گروه فارغ التحصیلی، ۲۴ نفر بودند که از مقطع پزشکی تحصیلات خود را آغاز کرده بودند.
وی بیان داشت : دو گروه دیگر با جمعیت ۲۳ و ۲۹ نفردر حال تحصیل بوده و یک جمعیت ۱۱۰ نفره در دوره مزاج شناسی تخصصی از این دانشگاه فارغ التحصیل شده اند که جزء در سهای موضوعی از این رشته طب سنتی می باشد.
وی گفت : طب سنتی ایران توسط گروهی از دانشگاه شهید بهشتی تهران در سازمان بهداشت جهانی به ثبت رسیده است.
رئیس شعبه دانشگاه طب سنتی ایران در ارمنستان عنوان داشت :دوره های تخصصی طب سنتی در دانشگاه تهران و شهید بهشتی شروع شده و ۲۰۰ دانشجو در حال تحصیل دارد که از این دانشگاهها در دو دوره گذشته دو گروه با جمعیتی ۵۰ نفر فارغ التحصیل شده اند.
خیراندیش افزود : امسال ۳۵ دانشجو در ۴ دانشگاه کشور در زمینه طب سنتی مشغول تحصیل هستند.
وی به نیاز کشور در زمینه طب سنتی اشاره کرد و افزود : بر اساس مصوبه شورای تشخیص مصلحت نظام مقرر شده تا سال ۱۴۰۴ باید ۳۰ تا ۷۰ درصد سهم درمان کشور به طب سنتی اختصاص داده شود که با این وجود پزشک بیشتری باید تربیت شود.
مدیر عامل موسسه تحقیقات حجامت ایران ابراز داشت: البته روش ترویج و گسترش طب سنتی فقط از طریق افزایش تعداد متخصصین نیست بلکه با روشهای دیگر از جمله تغییر تغذیه و زیر ساخت های مواد اولیه مورد مصرف عامه مردم، داروهای گیاهی و آموزش تکمیلی در سطح جامعه از جمله مدارس پادگانهای نظامی و مراکز خدماتی می توان طب سنتی را ترویج وگسترش داد ،چون زبان طب سنتی با طب جاری متفاوت است و زبان بسیار ساده دارد که اگر این زبان را بفهمیم می توانیم به سرعت آن را توسعه دهیم.
پروفسور خیراندیش گفت: بطور کلی سازمان بهداشت جهانی ۳۴ مکتب طب سنتی معرفی کرده که از این مکاتب ۲۰ مکتب از آنها زیر مجموعه طب سنتی ایران هستند و هرکدام به چند روش در دنیا تدریس می شوند.
وی افزود:برخی از مکاتب طب سنتی را به روش موضوعی مثل زنبور درمانی و ماساژ درمانی و زالو درمانی درس می دهند ودانشگاه های هم هستند که طب سنتی را به شکل محض تدریس می کنند مانند دانشگاه شانگهای چین که از ابتدا تا مقطع دکترا دانشجو جذب می کند.
وی به روش تدریس طب سنتی در ایران اشاره کرد و گفت :در ایران سعی براین است طب سنتی محض تدریس شود که در دانشگاه های ایران یک رشته برای اولین بار در تاریخ طب سنتی است که از مقطع دیپلم دانشجو می پذیرد و در مدت ۷ سال دکترای طب سنتی ایرانی اسلامی را در یافت می نماید که اطلاعات آن ترکیبی از طب جدید و ایرانی است.
رئیس شعبه دانشگاه طب سنتی ایران در ارمنستان اظهار داشت: ایران از نظر دارائی تئوری طب سنتی از غنی ترین کشورهاست که ۴۴۰ عنوان کتاب از منابع شیعه و ۲۷۰ کتاب در منابع اهل سنت معرفی شده است که از نظر ثروت تئوری ثروت مندترین و پر سابقه هستیم ودرسازمان بهداشت جهانی ۶۳۰۰ سال قبل را نشان می دهدکه در ایران طب پیشرفته بوده ، ولی در زمان کنونی وضعیت آغازینی دارد.
پروفسور خیراندیش اذعان کرد: موسسه تحقیقات طب سنتی ایران توانسته تا کنون ۶ هزار پزشک آموزش دهد که این پزشکان به برخی مقولات طب سنتی می پردازند و برخی داروها را تجویز می کنند.
وی گفت :با برتری فراوانی که نسبت به طب سنتی در چین داریم کمتر به این طب در کشور توجه شده بویژه توجه دولتی نداشته و اگر حرکتی بوده خیزش مردمی بوده است ،بعنوان مثال در کشور چین ۵۰۰ هزار متخصص در داخل و ۶۰۰ هزار متخصص دیگر در خارج از کشور چین مشغول فعالیت در زمینه طب سنتی هستند ولی با توجه به سابقه و ثروت تئوری غنی ایران ما تنها توانستیم ۱۸ هزار پزشک را آموزش بدهیم.
پروفسور حسین خیراندیش در پایان خاطر نشان کرد: این موسسه در سراسر کشور پزشکانی که دارای کار در طب سنتی هستند بعنوان نماینده در استانها و شهرستانها معرفی می نماید که تاکنون ۱۸ نمایندگی در سطع کشور فعالیت دارند